Pitanja sa aktualnog sata Županijske skupštine

Aktualno 22. prosinca 2021

✅BRZA CESTA SNOVA
U financijskom planu Hrvatskih cesta i dalje nema niti slova o brzoj cesti Šibenik – Drniš – Knin. Iz navedenog tražimo da se kroz prvi kvartal održi tematska sjednica na ovu temu na kojoj bi bili predstavnici Hrvatskih cesta da se konačno dozna istina o brzoj cesti koja je jedan od temeljnih uvjeta opstanka zaleđa županije.

✅DOLAC
Svjedoci smo da je ovih 8 godina prošlo u loptanju oko nadležnosti između grada i županije, u prebacivanju odgovornosti s jednih na druge. Pa malo Županija i Grad nisu imali isti stav u vezi s načinom utvrđivanja granica pomorskog dobra, ali da je gradonačelnik obećao da se Grad u to neće miješati i da će to biti riješeno, pa je problem bio s nekakvim parkinzima i privatnim parcelama. Činjenice su da će 9 godina od neispunjenja ovog obećanja i da Dolac i dalje plavi.
Mislim da stanovnike Doca ne interesira tko je kriv, nikakvi izgovori, već odgovori i konačno rješenje problema, pa predlažem da jedna od točaka slijedeće sjednice Skupštine bude i Dolac i da na njemu budu prisutni svi relevatni akteri s ciljem konačnog pokretanja projekta.

✅PROSTORNI PLAN ROGOZNICE
Kao što znamo općina Rogoznica ostala je bez načelnika te općina trenutno funkcionira pod vodstvom povjerenice Vlade. U istoj toj obezglavljenoj općini upravo je završila ponovljena treća javna rasprava o prvim izmjenama prostornog plana.
Osim ogromne količine nezadovoljstva građana općine na zadnjoj javnoj raspravi osim neodgovornih pitanja bilo je i prijetnja novinarima.
Već dugi niz godina svjedočimo traljavosti u izradi prostornih planova u Rogoznici čemu očito nema kraja.
Da li je prostorni plan usklađen sa prostornim planom višeg reda, tj prostornim planom županije?