Sjednica županijske skupštine

Aktualno 23. ožujka 2022

Županijski odbor SDP-a Šibensko-kninske županije donio je u ponedjeljak svoj stav o točkama koje će se naći na dnevnom redu Skupštine Šibensko-kninske županije.

Vijećnici SDP-a u Skupštini Šibensko-kninske županije ostat će suzdržani po pitanju Zaključka o potrebi podnošenja prijedloga Odluke o raspisivanju referenduma o opozivu župana i zamjenika župana.

Smatramo da su problemi nastali između Nezavisne liste Marka Jelića i Nezavisne liste Stipe Petrine izričito problem te dvije nezavisne liste te ih pozivamo da se, podjednako kako su se dogovorili prije izbora, dogovore i sada.

SDP će se i dalje ponašati konstruktivno te predlagati programe i rješenja za našu županiju.

SDP je u ovom mandatu već predlagao konkretne aktivnosti. Na naš prijedlog pokrenut je postupak proglašenja  spomenika prirode Zmajevo oko i Zmajevo uho. Također, na naš prijedlog u Proračun županije uvrštena je Urbana preobrazba prostora sadašnje bolnice nakon što se bolnica preseli na drugu lokaciju. SDP je podnio dva zahtjeva za tematskim sjednicama, o brzoj cesti Šibenik-Drniš-Knin te o onečišćenim lagunama u okolici Knina. Vijećnićkim pitanjem dobili smo informaciju od županijske uprave da je Sanacijski program s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu laguna na području “Bare” u gradu Kninu zapeo u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja te ćemo na njegovom rješavanju inzistirati i dalje.

SDP je prvi otkrio nezakonite radnje u Ljekarnama Šibenik radi čega je bivša ravnateljica zaradila i kaznenu prijavu.

Podržavamo punu transparentnost županije te smo predložili i da se u Proračun županije uvrsti i Fond izvrsnosti  i Fond solidarnosti u kojem bi se postavila pravila o dodjeljivanju županijskog novca zaslužnima ili potrebitima.

Upozorili smo i upozoravat ćemo i na nepravilnosti odabiru novih ravnatelja kao što je slučaj u Nadzornom odboru Cesta Šibenik d.o.o. gdje sam proces izbora ravnatelja nije bio ni transparentan, ni moralan, a i na rubu zakonitosti.