Dramska predstava s više režisera

Aktualno 23. ožujka 2022

Danas smo kao izabrani vijećnici županijske skupštine došli u Drniš prisustvovati sjednici Skupštine Šibensko-kninske županije.

Nažalost u Kulturnom domu u Drnišu prisustvovali smo dramskoj predstavi s više režisera. Prvo su vijećnici Nezavisne liste Marka Jelića odbili sudjelovati u aktualnom satu, pa su vijećnici HDZ-a odbili sudjelovati u nastavku sjednice, pa su na kraju vijećnici Nezavisne liste Stipe Petrine jednostavno odbili sudjelovati.

O točkama dnevnog reda Skupštine treba raspravljati ma koliko to bilo teško i naporno kad su već dospjele na dnevni red. Rušenjem kvoruma i stavljanjem stvari pod tepih nećemo postići ništa. Isto tako selektivan pristup sjednici na kojoj bi u nekim točkama sudjelovali, a u nekim ne nije primjer kojim bi trebali raditi upravo oni koji vode ovu županiju.

Funkcioniranje Županije i Županijske skupštine u rukama je dviju nezavisnih lista NLMJ i NLSP koje su prije izbora vrlo lako mogle pronaći zajednički jezik, međutim sad kad je ulog velik i kad je najbitnije tapkamo u mjestu. U interesu je građana Šibensko-kninske županije da ono za što su glasali prije 10 mjeseci funkcionira, a ne da je došlo do toga da oporba (HDZ) već sad traži nove izbore.

Predstave na Županijskoj skupštini, posebno od onih koji su dobili odgovornost upravljati Županijom nikome ne donose dobro, stoga pod hitno treba omogućiti normalno funkcioniranje Skupštine.