Ivana Vučenović i Karlo Klarin novi su članovi Glavnog odbora SDP Hrvatske

Aktualno 28. rujna 2020

Na unutarstranačkim izborima koji su održani ovu subotu, članovi Županijske organizacije izabrali su Ivanu Vučenović i Karla Klarina za svoje predstavnike u Glavnom odboru SDP Hrvatske. Ivana Vučenović potpredsjednica je Gradske organizacije SDP Šibenik i predsjednica Foruma žena SDP-a Šibenik. Karlo Klarin potpredsjednik je Županijske organizacije SDP Šibensko-kninske i predsjednik organizacije u Tisnome.

Značajniji broj glasova za Predsjedništvo SDP Hrvatske u Šibensko-kninskoj županiji dobili su Ranko Ostojić, Sabina Glasovac, Biljana Borzan, Siniša Hajdaš Dončić, Ivan Račan, Mihael Zmajlović i Predrag Fred Matić.

Među kandidatima za predsjednika Peđa Grbin osvojio je 67%, Ranko Ostojić 21%, Mirela Ahmetović 9%, Željko Kolar 2%, dok Marino Percan nije dobio nijedan glas.

Iduću subotu održat će se drugi krug izbora za predsjednika SDP Hrvatske u koji ulaze Peđa Grbin sa 40,67% i Željko Kolar sa 26,29%.

Izabrani su i potpredsjednici i potpredsjednice SDP Hrvatske, a to su Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Ranko Ostojić i Siniša Hajdaš Dončić.

Kompletni rezultati izbora biti će objavljeni na web stranici www.sdp.hr.