Zašto zamjenik župana Blažević ne voli svoj grad Knin

Aktualno 21. srpnja 2020

U zadnje vrijeme svjedoci smo najprimitivnijeg igrokaza u režiji kninskog HDZ-a, koji se u gradskom vijeću bavi s onim što najbolje zna, a to je kadroviranje.

I bilo bi to u redu da su se prilikom natječaja za mjesta ravnatelja u Narodnoj knjižnici Knin i Pučkom otvorenom učilištu dogodile nepravilnosti. Ovdje se radi o čistom spašavanju kadrova koji su ostali do kraja svog mandata, pa sad u miru kao vršitelji dužnosti čekaju iduće lokalne izbore.

Ali nas zapravo zanima jedna druga činjenica. Zašto zamjenik župana i predsjednik kninskog HDZ-a Nikola Blažević ne voli svoj grad? Umjesto da se bavi stvarnim problemima Knina i županije, a nabrojit ćemo i nekoliko vrlo konkretnih problema, on se uporno bavi podmetanjem nogu trenutnom gradonačelniku iz vijećničkih klupa pa ga tako brinu kadrovi, sistematizacija, usklađivanje statuta kninskog muzeja,…

Pravi problemi koji muče Knin nisu ovi kojima se vi bavite već tri godine, već oni o kojima vas upozoravamo već više godina.

  • Problem zagađenih laguna u Kninu, gdje smo stali s tim. Nismo zaboravili da cijeloj županiji prijeti ekološka katastrofa
  • Problemi sa funkcioniranjem Bolnice u Kninu kojoj su blokirani računi i radi na jednom vozilu Hitne pomoći
  • Problem iseljavanja stanovništva iz Knina, znate li da ste za vrijeme vaše vladavine izgubili četvrtinu stanovništva
  • Problem kolektora izgrađenog u vrijeme vaše vlasti u Kninu, koji tone
  • Problem prometne povezanosti grada Knina i cijele županije, ovdje ste posebno zakazali
  • Problem brze ceste Šibenik – Drniš – Knin, hoće li ona i na idućim izborima biti predizborno obećanje kao i na svim izborima do sada. 

    I na kraju još jednom vas pozivamo da se umjesto politikanstva počnete baviti stvarnim problemima građana grada Knina i županije, jer ste za to izabrani i predlažemo da iduća konferencija za tisak bude predstavljanje što ste kao predstavnik grada Knina i kao neposredno izabrani zamjenik župana napravili u ove tri godine da bi poboljšali stanje u gradu Kninu i županiji.