Humanitarna akcija “Pravo na budućnost”

Aktualno 21. veljače 2014

Forum mladih SDP-a Šibensko-kninske županije jučer je na šibenskoj Poljani krenuo s humanitarnom akcijom ”Pravo na budućnost” s kojom pozivaju sve građane, tvrtke, ali i jedinice lokane samouprave da doniraju računala i informatičku opremu koju više ne koriste.

Svjesni smo činjenica, koje su dokazala i istraživanja – kako je hrvatsko društvo jedno od klasno najzatvorenijih europskih društava te da dijete siromašnih roditelja s najvećom vjerojatnošću može očekivati da će biti siromašno. Rezultati također dokazuju da će i dijete neobrazovanih roditelja vrlo vjerojatno ostati lošije obrazovano i da će vrlo teško steći diplomu ako su mu roditelji nekvalificirani fizički radnici.

Mnoge obitelji nalaze se u financijski teškom položaju te je samim time ugrožena i budućnost njihove djece. U današnjem društvu smatramo kako je najvažnije biti dovoljno educiran, obrazovan i osposobljen za razvoj u društvu.

Nažalost, u našoj županiji postoji velik broj obitelji slabijeg imovinskog stanja koja nisu u stanju svojoj djeci priuštiti informatičku opremu. U doba velike globalne informatizacije nezamislivo je da postoje takve nepravde.

Kao socijaldemokrati posebno smo osjetljivi za potrebe djece i obitelji slabijeg imovinskog stanja. Zbog toga Vas pozivamo da svojim angažmanom pružite potporu ovoj akciji, da svi zajedno pokažemo kako malim činom možemo određenoj skupini omogućiti bolje odrastanje i obrazovanje te sutra bolje šanse na tržištu rada.